سیدکاظم عباس در پایان بازدید گروه انجمن مشترک UVDP و انجمن بیابان و سازمان جنگلها در هتل مشیر یزد در جمع خبرنگاران ضمن تقدیر از دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر فراهم کردن شرایط گروه در ایران و بازدید از پروژههای مختلف اظهار داشت: گرچه کشور ایران و پاکستان دو کشور همسایه هستند و تا حدودی از شرایط اقلیمی مشابهی برخوردارند و از مناطق خشک و نیمه خشک به شمار میروند، اما تفاوتهایی بین این دو کشور وجود دارد.
وی افزود: برای ما بسیار عجیب بود که در قسمت عمدهای از استان یزد بارندگی 50 میلیمتر در سال است در حالی که متوسط بارندگی پاکستان بین 200 تا 250 میلیمتر است.
عباس با بیان اینکه ایران و پاکستان هر دو خود را متعهد به بیابانزدایی میدانند، افزود: وقتی کنترل بیابانزدایی ایران و پاکستان را مقایسه میکنیم، ایران سالها جلوتر از پاکستان در این زمینه وارد عمل شده و در کنار پروژه ترسیب کربن، خود را بدون هیچ اجباری متعهد به اجرای بیابانزدایی کرده است.
این مسئول با مقایسهای بین ایران و پاکستان عنوان کرد: هر دو پروژه اکنون با اعتبارات UNDP اجرا میشود، هر دو کشور یک تعهد دارند و هر دو برای اجرای طرح پیچیدگیهای خاص خود را دارند، اما آنچه عجیب و جالب توجه است، اعتباراتی است که به طرحهای بیابانزدایی به ویژه در خراسان جنوبی و یزد اختصاص یافته است.
عباس ادامه داد: در ایران پروژهای برای 10 سال، اعتبار 3 میلیون و 800 هزار دلار دارد، اما در پاکستان پروژهای برای دو سال معادل 4 میلیون دلار اعتبار دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به بازدیدهایی که طی چند روز گذشته به ویژه از استان یزد و از پروژه تثبیت شنهای روان داشتیم، یزد و ایران را در اجرای پروژههای بیابانزدایی موفق میدانیم و معتقدیم با این بودجهها و با شرایط اقلیمی خاص، ایران بینظیر عمل کرده است.
هالوک ارسان از ترکیه و از وزارت جنگلداری و امور آب نیز از کمبود اعتبارات پروژههای بیابانزدایی در ایران و استان یزد اظهار تعجب کرد و افزود: اما همه پروژهها با اعتبار کم آغاز میشود، مهم این است که پروژه اثربخشی داشته باشد.
ارسان اذعان داشت: پروژههای بسیاری را در استان یزد دیدم و بسیاری از کارهای انجام شده از جمله کمربند سبزی که دور یزد به منظور مقابله با شنهای روان ایجاد شده، بینظیر است.
وی ادامه داد: با وجود بادهای فرساینده، بیآبی، بارندگی فقط 50 میلیمتری و شرایط طاقتفرسای دیگر، اجرای این پروژه از سال 70، کاری بینظیر در یزد به شمار میرود.
کارشناسانی از کشورهای قطر، سوریه، ترکیه، پاکستان، هندوستان و ایران طی چند روز گذشته از پروژه ترسیب کربن در بیرجند بازدید کردند و در اقامت خود در یزد نیز از دشت اردکان - یزد، کمربند سبز و... بازدید کردند و امروز به مناطق سگزی و آران و بیدگل اصفهان سفر کردهاند و در پایان سفر نتایج تحقیقات خود را به UNDP اعلام خواهند کرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025